Fem, sex tussilagor räcker för mig….

Jag njuter av vårens första blommor.
Och en eller eller två eller några få räcker för mig.
I lördags efter bönemötet i kyrkan gav jag ett par goda vänner den ytterst lilla gåvan att skjutsa hem dem.
De gav mig den stora gåvan att där i utkanten av stan peka ut var det fanns tussilago alldeles vid vägen. När jag släppt av dem, stannade jag till i skymningen, gick av och såg blommorna. Med glädje plockade jag några få och tog med hem och satte i vatten i en äggkopp och tittade och njöt och visste att det gjorde ”henne i huset” glad.

I söndags fick jag den stora förmånen att predika i vår kyrkas gudstjänst och till det med församlingen sjunga två av mina sånger som hörde ihop med ämnet jag valt – ”Trons vandring”. Och jag fick en del fin respons efteråt, för Jesu vänner och efterföljare är ofta så väluppfostrade, att de som inte gillar predikan, sällan säger det till en…..

Och i går på måndagseftermiddagen hade vi på huvudbiblioteket i Norrköping högläsningsträff för ”Peking poesi och prosa högläsningssällskap”. Jag hade med mig tårta, kaffe och té och muggar, fat och bestick i två kollin på bussen, och det fungerade alldeles utmärkt. Vi lyssnade på varann och läste för varann, och blev både roade och berörda. Bibliotekets personal vet inte hur väl de vill oss! Nästa måndag har vårt sällskap ”Berättarkväll” i samarrangemang med bibliotekets ”Världsbok-vecka”. Biblioteket har gjort stora affischer och kommer att bjuda på gratis fika.

Vi som lyssnar på varandra och läser för varandra är delvis mycket olika personligheter, men det verkar som om kärleken till jorden, naturen och människorna skapar varma relationer och nya insikter, när vi tar in andras tankar.

Välkommen nästa måndag 22 april kl 17 i Bibliotekets lokal med det fyndiga och egentligen självklara namnet ”Mellanrummet”!

Hälsningar 17 april 2024 från Ingvar H