Felsorterad ”post” mm

Dag 5 av Gran Canaria-bloggen

Först ber jag så mycket om ursäkt att jag sent i går kväll efter att ha skrivit gårdagens blogginlägg  råkade lägga det i fel ”låda”, när jag publicerade / ”postade” det! Jag trodde det var lättläst och tillgängligt för alla, tills jag på kaféet i kväll fick frågan varför bloggen saknades. Som väl var kunde jag på stående fot i telefonen rätta till det med  ett par knapptryckningar. Även på en hemsida finns det olika ”fack”, och när jag klickade på att det var klart, såg jag inte att inlägget inte kom till”bloggen” utan till ”okategoriserat”. Ni som bara tittade på bloggen såg alltså inte inlägget, med de som öppnade hemsidans startsida och hade lite ”bredare” vy, såg inlägget bland ”senaste inläggen”. Felet var mitt! Ursäkta!

Lördag är en lite lugnare dag i Turistkyrkan. Då är det inget kafé på dagen utan enbart kafémöte på kvällen. Programmet i kväll var ”nyfiken på”, och min kollega Anders ställde frågor till mig om olika delar av mitt liv, och jag sjöng ett par av mina sånger och läste en egen dikt. Både i går kväll och i kväll har det i kaféet funnits hembakade semlor förutom smörgåsar och annat kaffebröd.

Jag hade  i dag tänkt vara en längre stund på stranden, men när molnen kom och skymde solen helt vid elvatiden, så gick jag upp till hotellet och lägenheten igen. Men det var skönt i vattnet – stabilt på 21 grader, njutbart för oss härdade nordbor, även om de två senaste somrarna har varit ovanligt ”lättbadade” och varma i Östergötland i alla fall.

I samband med besöket på sjukhuset hos min fru Gittan var jag inne på stora matvaruaffären Mercadona alldeles vid sjukhuset. De vanliga kvarteren kring vårt hotell och vägen till Turistkyrkan är det mest hotell och restauranger och mindre servicebutiker. I dem är det ganska dyrt, så det var trevligt att gå lite i en stor livsmedelshall. Apelsinerna och mandarinerna är jättegoda och rätt billiga, men potatis tycker jag verkar dyr. Ändå är ju ”skrynkliga potatisar” – papas arrugadas – med sås en av de vanligaste delikatessrätterna här.  Det får bli mer om maträtter i ett annat inlägg.

Vi hörs i morgon. Nu lägger jag ”brevet i rätt postlåda”.