En sommarhälsning

Norrköping den 7 juli 2022

Denna regniga dag sitter jag och tittar ut från mitt fönster utanför skrivbordet.

Efter den torraste junimånaden här på 30 år behövs verkligen regnet, även om det på några ställen i trakten blev väl mycket för några dagar sen – med 30-40 mm och översvämningar på sina ställen.

Det har varit en fin försommar för mig med många upplevelser:

Bl.a. var jag med en hel del i genomförandet av Östgötavandringen under nästan hela maj månad – en vandring med ett stort träkors tillsammans med olika vänner från olika platser och kyrkor.
Etapperna för vandringen var upp till drygt 20 km. På en av dessa vandringar fick jag en genomklappning och tappade orken och fick avbryta vandrandet för egen del men var med på sångstunder och aktiviteter ändå de sista dagarna. Vid ett läkarbesök sen konstaterades att jag fått en släng av hjärtflimmer. Det hade jag för sex år sen, och nu är jag inbokad för en ny s.k. elkonvertering när det blir tid för det. Jag har inga besvär jag känner av utom att jag blir trött lite fortare när jag går eller cyklar – men som pensionär har jag ju rätt att cykla och gå hur sakta jag vill!

Nu de sista tio dagarna i juni gjorde jag en helt underbar sommarresa tillsamman med min fru Gittan till Pingströrelsens stora sommarkonferens Nyhemsveckan nära Mullsjö ett par dagar med bekvämt boende på hotell – med bastu och pool och underbar frukost – och sen en vecka på norra Öland över midsommarhelgen med strålande sol och bad och möten med vänner och goda måltider och fikastunder.

Den här sommaren har jag fått ”sommarjobb” några veckor – ungefär som under skolåren i mitten av 1960-talet. När våra två kvarvarande pastorer Susanne och Fredrik har semester de kommande fyra veckorna, ska jag vara sommarpastor och ansvara för gudstjänster och lite besök av medlemmar och ett par födelsedagsuppvaktningar och finnas anträffbar på Pingstkyrkans telefonnummer. Det är ett förtroende jag med glädje går in i. Troligen blir det ändå tillfällen för mig till bad och lite utflykter i det härliga sommarlandskapet.

Jag ger några (förhoppningsvis, trevliga) länkar till videos, sånger och bibelstudier mm från de senaste veckorna. Klicka gärna och titta och lyssna!

En 15-minuters video från vandringen med korset: https://youtu.be/CoZadteLZjk

Musikvideos med hjälp av musikaliska vänner från inspelning den 11 maj:

Tre Ingvar Holmberg-sånger och en inbjudan till tro https://youtu.be/_ek_4OMCgNY

Inte alls” – trevlig och upplysande sång: https://youtu.be/KvoIY_pxcu4

TV Vision Sveriges intervju med mig 11/6 : https://youtu.be/1QGX_JhYRZI

Min bibelstudieserie Johannes evgl kap1-21(början): https://youtu.be/Psk-5dJcOMg

Min bibelstudieserie Romarbrevet (kap 1-6 är klara):

https://pod.space/bitarurlivetingvarholmbergspodd/bibelstudium-m-i-holmberg_romarbrevet-kap-1

Önskar dig en fin sommar! Hoppas du också njuter i fulla drag av det som vårt fina land och livet och vår gode Gud har att ge! Gittan hälsar till er som känner henne!

Din vän Ingvar Holmberg 070-6203977 hemsida: www.ingvarholmberg.se


(Bilder: 1 Jordgubbar och alfapet på norra Öland, 2 Byxelkroks bad, 3 Pizza vid Sandviks kvarn)