En morfars podd – ett försök att nå ungdomar

I går la jag ut de tre återstående avsnitten på en podd med namnet ”En morfars podd” med 13 avsnitt inklusive en inledning. Det här är ett försök att som en äldre man, en ”låtsasmorfar”, prata till unga människor i dag om livsfrågor – medveten om svårigheten för någon från min generation att nå fram till och kommunicera med unga människor i dag. Jag hade inte tänkt låtsas om det här försöket för min egen generation eller vänner i kyrkan, men i bönemöte som telefonkonferens med kristna vänner i Vidablickskyrkan här i Norrköping  i dag kände jag behov att be om hjälp i bön och mötte stort engagemang. Därför skrev jag också om det på Facebook: ”Det är inte viktigt eller kanske ens värdefullt för dig som är en äldre människa och erfaren kristen att du lyssnar på podden själv, men be gärna till Gud att den når ut till vanliga ungdomar i Sverige i dag! Några av mina bönevänner i dag bad om mitt nygjorda ”visitkort” om podden för att kunna skicka vidare till ungdomar de kände, så då gjorde jag  detsamma på Facebook. Sprid gärna informationen du också! Om du vill lyssna själv, lova då att du sänder info till en (1) ung människa för varje avsnitt som du själv lyssnar på! 🙂
Jag är mycket medveten om min bristande förmåga i denna ambition, men jag känner det ändå som en maning inom mig.
OBS! Enklast är att lyssna via Spotify och bara söka på ”En morfars podd”. Då ser man avsnitten i tur och ordning. Sprid denna info också till dem du eventuellt tipsar!

Direktlänk till podden på Spotify: https://open.spotify.com/show/2efkbWfqPzKN69FmHfzT9w…”

Några av ämnesrubrikerna är: ”Att bli vän med sig själv”, ”Vad är du bra på? Utveckla det!”, ”Sex med inslag av kärlek”, ”Kärlek med inslag av sex”, ”Universums underbara konstruktion”,   ”Meningen med livet”,  ”Ber du till Gud?”, ”Vad vet du om Jesus?”

I dag i solskenet gick jag ner till stan och delade ut mina ”visitkort” om podden och pratade med några och hejade på många härliga ungdomar på väg till helgens ledighet från skolan. Det var många positiva möten.
Kanske även en ” låtsasmorfar” kan behövas…..