Äntligen vardag!

”Äntligen fredag!” Så brukar det heta nuförtiden.
För ganska många människor är vardagsveckan en transportsträcka till den lediga helgen, då man har stora förväntningar på fest och glädje. Jag unnar verkligen alla, som är mitt uppe i jobb och stress och tider att passa, att få ett par dagar i slutet av veckan då man liksom kan leva upp.
Som ganska ledig pensionär sen några år har jag ju förmånen att ha ganska gott om tid och kan välja själv om jag vill ha mycket att göra ibland.

I dag har jag flera gånger tänkt ”Äntligen vardag!”
I några dagar nu har vi här hemma förberett och styrt med en födelsedag i familjen och ganska många gäster här hemma häromdagen. Det var roligt och trevligt och tydligen uppskattat av dem som var här men väldigt intensivt under några dagar.
I dag var första dagen som kändes som en vanlig dag, en så kallad ”grå vardag”. Jag är så tacksam för den!

Förresten har jag i ett par dar tänkt på grått och grå färg. Jag inser att jag har underskattat grått som färg. Det gråa gör sig ju väldigt bra som bakgrund till andra färger. Den grå bordduken är perfekt till färgglada servetter och blombuketter.
Och vem kan utan förutfattade meningar titta på den svarta och grå kråkan utan att fascineras av de vackra färgerna på denna knepiga och duktiga fågel?
En grå himmel över trädtopparna är en rofylld miljö att vila ögonen på.

Själv har jag svårt att uppskatta den moderna förkärleken för svart ihop med svart ihop med svart i fråga om klädval. Jag älskar de klara färgerna både i naturen och bland människor.

Men det gråa gör mig på gott humör och lockar fram färgstarka tankar och ord inom mig.
Det gråa gör mig mottaglig för tillvarons överraskande och sköna färger.

Fredagsmys i all ära…
I dag är det grå vardag, äntligen vardag!