Överraskad av vintertiden….

I morse stod jag färdig att ge mig av till kyrkan via upphämtning av svågern och vännen Jan-Erik. Vi skulle båda sitta i radiostudion och tolka gudstjänsten – han till engelska och jag till ryska. Våra ordinarie ryska- och ukrainskspråkiga tolkar var bortresta, så jag fick ”damma av” ryskan, som jag inte använder så ofta nuförtiden. Precis innan jag skulle gå till garaget, hörde jag min fru säga att det var vintertid i dag En hel timme extra hade jag alltså…..
Annars, när man är inställd på att det är en timmes ”sovmorgon”,  frestas man att vara uppe längre kvällen innan,  men jag hade lagt mig som vanligt….
En timma i gåva…. varje dag och vecka som en gåva.
I min ålder kan man inte ta något för givet. En av mina goda vänner här i Östergötland berättade häromdan att han alldeles nyligen p.g.a.  näthinnelossning och synförlust nyligen måste sluta köra bil och nu hade sålt bilen och höll på att lära sig att åka buss i Linköping där han bor. Vilket abrupt förändring av livet!

Jag har haft glädjen att den här veckan som gått kunna sjunga och spela på äldreboende, hålla i bönemöte och kort bibelstudium, spela, sjunga och ha bibelstudium på vår bönegrupp, spela på bönesamling på lördagen och så tolka till ryska i dag och möta tacksamma lyssnare vid kyrkkaffet. Vilken förmån!!!!

Just nu i kväll på söndagskvällen går mitt radioprogram ”Ordslöjd och sångprover” både i Norrköpings närradio och i Linköpings motsvarighet ”Folkradion i Linköping”.
Det programmet har jag alldeles nyss publicerat på min podcast. Om du vill lyssna nu direkt, klicka på länken nedan! Sen om någon dag finns den där poddar finns, t.ex på Spotify. Podden heter Ingvar Holmberg / Bitar ur livet. Denna veckas program har som tema ”Hälsa, sjukdom och helande”.
Lyssna gärna!
Hälsningar 27 okt 2024 från Ingvar H
https://play.pod.space/sv/bitarurlivetingvarholmbergspodd/ordslojd-och-sangprover-08-halsa-sjukdom-och-helande
PS I torsdags hade jag ju också glädjen att ett par timmar njuta av svampskogen och plocka trattkantareller med Jan-Erik. Att kunna gå i skogen, om än långsamt… att kunna se och plocka de ”skygga” trattkantarellerna…att andas skogsluften…. fantastiskt!! DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.